Praktijk voor beeldende begeleiding

Suze

Praktijk voor Beeldende Begeleiding
 

Even voorstellen

suus boonervliet.JPG

Mijn naam is Suze van der Knaap. Geboren en opgegroeid in Rotterdam. Sinds 1992 werkzaam als Verzorgende IG bij verschillende verpleeghuizen en revalidatiecentra. Hiernaast volgde ik de opleiding Creatieve therapie en daarna aan de Kolam te Zutphen de opleiding tot tekentherapeut met aantekening voor kinderen en kunstzinnig coach.

Naast mijn werk in De Vloot met dementerende ouderen ging ik in 2015 werken in Hospice De Margriet.

Ik werkte met mensen in hun laatste levensfase; een fase waarin woorden vaak tekort schieten. Door mijn beroepsachtergrond als tekentherapeut en kunstzinnig coach bemerkte ik dat beeldend werk in deze setting veel voor deze doelgroep zou kunnen betekenen. 

Het onzegbare zichtbaar maken.

Het vroeg van mij een ombuiging naar beeldend begeleiden; het meenemen van mijn kennis en kunde maar dit tegelijkertijd los kunnen laten en zo het gebied van beeldende begeleiding in de laatste levensfase te laten onstaan.

Na het volgen van de Masterclass Beeldende begeleiding in de laatste levensfase door Karin Brandt en Hilda Metselaar van Leerhuizen Palliatieve Zorg  was mijn praktijk Suze Praktijk voor Beeldende begeleiding een feit.

De opleiding tot stervensbegeleider van Laudius gaf mij meer inzichten en verdieping in het begeleiden.

Ik ben werkzaam als Beeldend begeleider in Hospice Beukenrode te Naaldwijk.